Hasznos számítások online

Az interneten rengeteg autóhitel kalkulátorral találkozhatunk. Sok esetben azonban nagyon megtévesztő lehet számunkra. Általában a kalkulátorok többsége lízing konstrukcióban, casco kötéssel, devizahitellel számol.

Ami így kedvező lehet első ránézésre, de sokkal több szempontnak kell megfelelni. Teljesen más egy magánszemélynek, egy cégnek vagy akár egy egyéni vállalkozónak nyújtott konstrukció. Magánszemély esetében például alapvető kritérium, hogy havi nettó bevételünket le tudjuk igazolni, ne szerepeljünk a BAR-listán, illetve nézik a bankok a közös háztartás lélekszámát, a havi nettó összbevételt, a havi hiteltörlesztést, a munkaviszony időtartamát, legalább fél éves munkaviszonnyal is rendelkezni kell. Talán ezek a legfontosabb kritériumok magánszemély esetében. Vállalkozás esetében pozitív pénzügyi adatokkal kell rendelkezni, az adott gazdasági társaságnak körülbelül 1 éve működnie kell, ha ez mégsem adott, mert például még friss a cég, akkor is friss főkönyvi kivonattal kell rendelkeznie. Pozitív NAV folyószámlával is rendelkezni kell, valamint a pontos tulajdoni hányad is fontos tényező, illetve a tulajdonosok száma, ha különbözik a cég képviselője és tulajdonosa, az is fontos tényező. Egyéni vállalkozások esetében a magánszemélyre és a cégre együttesen vonatkozó feltételek szükségesek. Ezek után az alapvető információk után célszerű felvenni a hitelirodákkal a kapcsolatot, akár online is, vagy szakképzett, tapasztalt munkatársaink felveszik Önnel a kapcsolatot. Magas tudásuknak köszönhetően segítenek Önnek, hogy biztonságosan kijusson a hitelkalkulátorok megtévesztő útvesztőjéből, gyorsan megbízható tanácsot, illetve személyre szabott ajánlatot kapjon. Ezen felül sokkal jobb ajánlatokat tudnak szerezni önnek, akár úgy, hogy kimozdulnia sem szükséges otthonából. Gyorsított eljárással történik mindez, akár pár nap alatt létrejöhet az ön által kiválasztott hitelmegállapodás.

Egy jó autóhitel kalkulátor

Sokunk számára evidens, hogy bárminemű komolyabb érdeklődés előtt az internethez fordulunk, és egy hitelkalkulátor segítségével előzetes tanulmányokat végzünk. Akár egy jó egyetemista vagy főiskolás, akit könyvtárba zavartak a záróvizsga előtt, mi is akképp tájékozódunk a lehetőségekről és korlátokról.

kalkulátorValljuk be, az autóvásárlási hitel is elég komoly dolog ahhoz, hogy felnőtt fejjel, józanul ítéljük meg: mit, mennyit és hogyan? Bármit is választunk, legyen szó új vagy használt autóról, személygépkocsiról vagy kishaszonjárműről, egy jó kalkulátor mellett az ember elegendő információt kaphat, ráadásul bátran össze is vethetjük a piac legjobb ajánlatait. Az internet sokszor mellettünk áll és támogat, valójában ennél a pénzügyileg komoly döntésnél is azt érezhetjük, hogy a technikai fejlődés jó dolog.

Hisz nem kell hosszú órákat töltenünk azzal, hogy külön-külön végignézzük a különféle bankok és hitelintézetek oldalait és ajánlatait, sőt, az apróbetűs részeket is elfelejthetjük bizonyos esetekben. Csak mi vagyunk és a kalkulátor… Na és persze a kocsit, amit kiválasztottunk. Ahhoz, hogy álmunk megvalósuljon, először ki kell választani a megfelelő autót, ami egyrészt elnyeri tetszésünket, másrészt nem túl nehéz a zsebünknek. Amikor megvagyunk vele, és eldöntöttük, hogy mekkora önrészt szeretnénk felhasználni, elég csak beütni az igényelt összeget, a tervezett futamidőt, valamint egyes esetekben az autó évjáratát, és hamarosan hozzá is juthatunk a számhoz, amit tudni szeretnék.

Hiszen mindannyian vágyunk a tervezés adta kényelemre; hogy előre láthassuk a későbbi terheket. Amit jó előre tudni, az az, hogy a futamidő 12 és 84 hónap között változik, ez a magánszemélyekre vonatkozik, és a gépkocsi életkora a futamidő lejárta után nem lehet több mint tizenöt év. A legkisebb folyósítható összeg a háromszázezer forint. Persze a tapasztalt használtautó kereső tudja, hogy ahány értékesítő, majdhogynem annyifajta lehetőség, de az egyéni ajánlatok sokszor nem túlságosan előnyösek, és nem is mindig számíthatunk rájuk. Vagy vannak, vagy nem. Az autóhitel kalkulátor segítségével ellenben  egy hosszú  ideig állandó összeget kaphatunk, és könnyedén tervezhetjük meg a vásárlást.

Autóhitel kalkulátorok 2012-ben

Autóhitel kalkulátorokA weboldalunkon található, online működő autóhitel kalkulátorok használatával kiszámíthatjuk, hogy a megadott futamidő mellett milyen havi törlesztési díjakra számíthatunk, csupán néhány alapvető adatot kell megadnunk. Többnyire már nem csak egy autófinanszírozás közül lehet választani, például a mi autóhitel kalkulátorainkban is több lehetőség adott, ezzel összehasonlíthatóvá válnak a forint vagy deviza alapú, illetve a CASCO és CASCO nélküli konstrukciók is. Milyen esetekben használható az autóhitel kalkulátor? Új vagy használt autó vásárlása előtt, akár hitel, akár lízing alapú konstrukcióban gondolkodunk, korábbi kedvezőtlen hitel lecserélésekor, végül, de nem utolsó sorban akkor, ha saját tulajdonú gépjárműre szeretnénk gyorsan készpénzt kapni. Az összes itt felsorolt hiteltípus közös jellemzője, hogy maga a gépkocsi a fedezet, külső fedezet bevonására nincsen szükség. Az egyszerűség kedvéért gyakran az autóhitel kalkulátor elnevezést használjuk, de természetesen minden hiteltípusnak saját, egyedi kalkulátora van.

Ha az autólízing kalkulátort használja, akkor vegye figyelembe, hogy a lízinget az különbözteti meg a hiteltől, hogy ebben az esetben a futamidő végéig a bank/lízingcég nevén marad az autó, ön mint lízingbevevő az üzembentartó lesz.

Ön fizeti a szervizdíjakat, a kötelező ill. CASCO biztosítást, a gépjármű műszaki vizsgáztatásának költségeit. A futamidő lejártakor a gépkocsi tulajdonjoga átkerül önhöz. Az autóhitel kalkulátor számításakor több tényező is hatással van az autó hitel és/vagy autó lízing felvételére, úgymint magán- vagy jogi személy az igénylő. Jogi személy esetében (egyéni vagy társas vállalkozás) csak a lízing konstrukció választása lehetséges. A szükséges önerőt (amely tulajdonképpen az első törlesztőrészlet) befolyásolja, hogy forint vagy deviza alapú-e a hitel. Az önerő 20% és 40% között választható, míg a futamidő magánszemélyeknek maximum 7, jogi személyeknek legfeljebb 8 év lehet.

Autólízing szerződés, kalkulátor

Amennyiben valaki új vagy használt autót vagy kisteherautót szeretne vásárolni, és nem rendelkezik elegendő készpénzzel, akkor általában az autóhitel jut először az eszébe.

Azt javasoljuk, hogy mindenképpen vegye figyelembe az autólízing nyújtotta lehetőségeket is. Magánszemélyek választhatnak az autólízing és az autóhitel konstrukció között, míg cégek, vállalkozások csak a lízing alapú konstrukciót választhatják, így tulajdonképpen nem is az ő figyelmüket szeretnénk felhívni a lízingre, mivel más választásuk úgy sincsen a törvényi szabályozásból kifolyólag.

Miért lehet jobb választás az autólízing, mint az autóhitel?

Miért lehet célszerűbb választás lízingelni egy autót vagy kisteherautót és nem készpénzért vagy hitelből megvenni? Ha a lízing mellett teszi le a voksát, akkor kisebb önrész befizetésével is hozzájuthat a gépjárműhöz: ha magánszemélyként venne fel autóhitelt, akkor forint alapon 25%, mg euró alapon 40% önerő befizetésére lenne kénytelen. Ezek a számok már egy átlagos autó esetén sem kis összeget jelentenek, és figyelembe véve, hogy elsősorban az vesz fel hitelt, akinek kevés/kevesebb a (kész)pénze, akkor máris beláthatjuk, hogy az autólízing által megkövetelt mindössze 20% önerő milyen vonzóvá is teszi ezt a konstrukciót.

A lízingelésbe vonható jármű fajtája szinte mindegy, lehet új vagy használt személyautó, új vagy használt motor, új vagy használt kisteherautó. Az autólízing feltételek, alapkritériumok sincsenek túlbonyolítva: a jármű érték legyen minimum 500.000 Ft, legyen meg a szükséges önerő, valamint a jármű a lízingszerződés lejártakor legfeljebb 15 éves legyen, ugyanis ez a finanszírozható gépjárművek felső életkori határa.

A lízingszerződés sikeres megkötéséhez a következő dokumentumokra van szükség:

  • személyi igazolvány
  • lakcímkártya
  • jogosítvány
  • forgalmi engedély
  • hivatalos munkáltatói igazolás vagy az utolsó 2 havi bankszámlakivonat

Autólízing kalkulátor

A weboldalunkon megtalálható online autólízing kalkulátor segítségével előzetes becslést, kalkulációt készíthet, hogy nagyjából milyen törlesztőrészletekre számíthat az autólízing szerződés megkötése után. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az autólízing kalkulátor, bár mindent megteszünk, hogy a lehető legpontosabb értékeket mutassa, nem lehet mindig hajszálpontos, csak tájékoztató jellegű (általában néhány száz forintos eltérés tapasztalható). Emiatt kérjen személyre szabott ajánlatot munkatársainktól. Az autólízing kalkulátor használata roppant egyszerű: csak beírja a felvenni kívánt összeget (az önerő mértékére kérjük, figyeljen, vagyis ne az autó vételárát írja be) és a tervezett futamidőt, majd rákattint a kalkuláció gombra, ezt követően az autólízing kalkulátor pillanatok alatt kiszámolja önnek a várható törlesztőrészletet.

Elindult az Autóhitel Blog

Autóhitel Blog StartÜdvözöljük oldalunkon! Elindult blogunk, célja elsősorban az autó- és motorfinanszírozás iránt érdeklődő internetezők tájékoztatása. Híreket, cikkeket, esettanulmányokat olvashat nálunk, bemutatjuk a finanszírozási konstrukciók széles választékát, ami hozzásegítheti az Önnek leginkább megfelelő típus kiválasztásához, legyen szó vásárlásról, lízingről vagy valamilyen autójelzálog-típusú kölcsönről.

A bejegyzésekhez hozzá is szólhat, feltehet kérdéseket, illetve megírhatja, milyen témáról olvasna szívesen – ha a téma közérdekű, a választ a blogon is közzétesszük. Munkatársaink több éves tapasztalattal rendelkeznek az autóhitelezés területén, így túlzás nélkül állíthatjuk, hogy mindenféle esettel találkoztak már, nincs olyan bonyolult ügylet, amivel sikerrel meg ne birkóznának. Bátran forduljon hozzánk kérdéseivel!