Eurotax értékelés

Meg szeretné tudni, hogy mennyit ér a gépjárműve, motorja? Ezt egyszerűen, gyorsan és díjmentesen megtudhatja az oldalunkon található Eurotax értékelősegítségével.

Az Eurotax értékelőt könnyű összetéveszteni az autóhitel kalkulátorral, hasonló célt szolgál mindkettő, alapvető különbség viszont az, hogy az Eurotax értékelő a gépjármű jelenlegi forgalmi értékéről szolgáltat adatot, míg az autóhitel kalkulátor segítségével magáról a hitelről nyerhetünk információt, törlesztő és futamidő tekintetében.

Mindkettő használata könnyű és gyors. Lássuk, hogyan működik a gyakorlatban az Eurotax értékelés.

kalkulátor

Önnek nincs más dolga, mint a megadott mezőkbe a kért adatokat beírni, ennek segítségével ügyintézőnk díjmentesen el tudja Önnek készíteni a hitelkalkulációt, és gépjárműve Eurotax értékéről emailben értesítést is küld. Arra is van lehetősége, hogy akár több gépjárműre is készítsen kalkulációt. Ebben az esetben érdemes felvenni a kapcsolatot telefonos ügyintézőnkkel.

Mi alapján számol az Eurotax?

A kalkuláció alapja az úgynevezett Eurotax katalógus. Az Eurotax katalógus egy olyan egységes európai katalógus, amely tartalmazza a térségben árult összes személygépjárművet, teherautót, és motort is. Így természetesen azokat is, amelyeket Magyarországon kínálnak. Arra is figyelnek, hogy minden hónapban frissítve legyen a program, hogy mindig igazodni tudjon a piaci helyzethez. Ezért is lehet, hogy jelenleg a katalógus szinte hivatalosnak mondható irat lett, hiszen a bankok, illetve biztosítók is ezeket az adatokat veszik figyelembe, ez alapján dolgoznak.

Az Eurotax katalógus elektronikus úton érhető el. A program nem letölthető, illetve nem elérhető mindenki számára. A programból való adat kinyerése pénzbe kerül. Cégünk viszont rendelkezik a teljes Eurotax adatbázissal, ezáltal ha kíváncsi autója, motorja katalógusárára, akkor hívjon minket, és így pontosan meg tudjuk Önnek mondani, hogy mennyit ér a járműve, illetve mennyi hitelt vehet fel rá, ha vásárolná, vagy ha saját gépjárművére venné fel azt.

Miben rejlik a használtautó értékelés megbízhatósága?

Az Eurotax értékelés egy szoftver segítségével határozza meg az adott jármű forgalmi értékét. Az adatbázis havonta központilag frissül, így a kapott értékeket vehetjük hivatalos szabványnak. Az autó értékét persze ezen kívül sok tényező befolyásolhatja, ezért még ha a kapott érték “hivatalos” is, nem szabad csak erre támaszkodnia, főleg autóvásárlás esetén. A tényezők viszonyítási alapul szolgálnak a végső ár kialakulásához, ami ez által akár növekedhet vagy csökkenhet is.

Melyek ezek a tényezők?

  • az adott modell kínálata a piacon
  • az adott modell eloszlása a piacon
  • a jármű műszaki állapota
  • a jármű külső és belső állapota
  • a jármű színe

Megállapíthatjuk, hogy egy használtautó forgalmi értékét sok tényező határozza meg, de ahhoz, hogy reális, tényszerű adatokat nyerhessünk, ahhoz nélkülözhetetlen az Eurotax.