Autóhitel kalkulátorok 2012-ben

Autóhitel kalkulátorokA weboldalunkon található, online működő autóhitel kalkulátorok használatával kiszámíthatjuk, hogy a megadott futamidő mellett milyen havi törlesztési díjakra számíthatunk, csupán néhány alapvető adatot kell megadnunk. Többnyire már nem csak egy autófinanszírozás közül lehet választani, például a mi autóhitel kalkulátorainkban is több lehetőség adott, ezzel összehasonlíthatóvá válnak a forint vagy deviza alapú, illetve a CASCO és CASCO nélküli konstrukciók is. Milyen esetekben használható az autóhitel kalkulátor? Új vagy használt autó vásárlása előtt, akár hitel, akár lízing alapú konstrukcióban gondolkodunk, korábbi kedvezőtlen hitel lecserélésekor, végül, de nem utolsó sorban akkor, ha saját tulajdonú gépjárműre szeretnénk gyorsan készpénzt kapni. Az összes itt felsorolt hiteltípus közös jellemzője, hogy maga a gépkocsi a fedezet, külső fedezet bevonására nincsen szükség. Az egyszerűség kedvéért gyakran az autóhitel kalkulátor elnevezést használjuk, de természetesen minden hiteltípusnak saját, egyedi kalkulátora van.

Ha az autólízing kalkulátort használja, akkor vegye figyelembe, hogy a lízinget az különbözteti meg a hiteltől, hogy ebben az esetben a futamidő végéig a bank/lízingcég nevén marad az autó, ön mint lízingbevevő az üzembentartó lesz.

Ön fizeti a szervizdíjakat, a kötelező ill. CASCO biztosítást, a gépjármű műszaki vizsgáztatásának költségeit. A futamidő lejártakor a gépkocsi tulajdonjoga átkerül önhöz. Az autóhitel kalkulátor számításakor több tényező is hatással van az autó hitel és/vagy autó lízing felvételére, úgymint magán- vagy jogi személy az igénylő. Jogi személy esetében (egyéni vagy társas vállalkozás) csak a lízing konstrukció választása lehetséges. A szükséges önerőt (amely tulajdonképpen az első törlesztőrészlet) befolyásolja, hogy forint vagy deviza alapú-e a hitel. Az önerő 20% és 40% között választható, míg a futamidő magánszemélyeknek maximum 7, jogi személyeknek legfeljebb 8 év lehet.