Lehetséges az autóhitelek összehasonlítása?

Az autóhitelek régebben csak annyit jelentettek, hogy ha valaki szeretett volna vásárolni egy új vagy használt autót vagy motort stb., és nem volt hozzá megfelelő mennyiségű készpénze, akkor a bank autókölcsönt folyósított, így az ügyfél, a leendő adós, megvehette a kiválasztott autót, teherautót és így tovább.

Az autókhoz ilyen-olyan módon kapcsolódó hitelek azonban mára olyan sokrétűek lettek, hogy az egykori sima autóhitel ma már “klasszikus” autóhitelnek számít, hiszen a “gépjárműhitel” fogalom alatt annyiféle kölcsön fut, hogy áttekinteni is nehéz, nem hogy összehasonlítani. De nem lehetetlen: az autóhitelek összehasonlítása révén éppen arra teszünk kísérletet a továbbiakban, hogy bemutassuk, hányféle autókölcsön létezik jelenleg, és hogy melyik, autóhoz kapcsolódó pénzügyi konstrukcióhoz milyen feltételekkel juthat hozzá.

Felhívjuk a figyelmet, hogy cikkünkben az általános autóhitel feltételek ismertetésére kerül sor, és csak olyan kondíciókra térünk ki, amelyek a törvényi szabályozás miatt az összes banknál egyformák, így az összehasonlítás nem lehetetlen. Oldalunkon az autóhitel kalkulátorral tudja kiszámolni, hogy a számtalan banki ajánlat közül valóban mi adjuk-e a legjobbat. Ha egy bank új, igen kedvező autóhitelt kínál, azonnal megváltoztatjuk az autóhitel kalkulátor számait, és természetesen attól fogva az új, a legolcsóbb gépjárműkölcsön elintézésében segítjük ügyfeleinket. Bár ön ebből semmit sem lát, elképzelhető, hogy hétfőn a CIB ajánlatát számoljuk ki, azonban szerdán már az OTP-nél van a legjobb hitel, pénteken pedig ismét egy másik banknál – mi pedig ennek megfelelően a háttérben folyamatosan változtatjuk a hitel kalkulátor adatait, hogy ön mindig a legjobb ajánlatot lássa.

Természetesen van ellenpróba is: manapság már bármelyik bank oldalán elérhető a saját autóhitel kalkulátoruk, amelyet azoknak tartanak fenn, akik mégis szeretnék venni a fáradságot, és saját maguk végignézni az autóhiteleket, motorhiteleket, gépjárműkölcsönöket, és úgy érzik, nem vesznek el az apróbetűk jogi halandzsától burjánzó dzsungelében. Cégünk mindezen problémára megoldást kínál: a gépjármű hitel kalkulátorral leellenőrizheti, hogy tényleg olcsók vagyunk-e. Ha hozzánk fordul segítségért az autókölcsön felvételhez, akkor részletesen tájékoztatjuk az apróbetűkről, de a jogi halandzsát megszűrjük önnek, hogy már csak a lényeg jusson el leendő ügyfelünkhöz. Ezután még bármikor elállhat a hitelszerződés megkötésétől, ha mégis meggondolná magát.