Autóhitel változások 2010-ben

A 2010-es évben számos változás ment végbe az autóhitelek piacán, ezért különösen fontos, hogy ha hitelből vagy lízingkonstrukcióval szeretne autót venni, akkor hozzáértő segítséget vegyen igénybe a hitel- vagy lízingszerződés megkötéséhez.

Mi a legjobb autóhitel és autólízing ajánlatokat gyűjtjük be Magyarország összes finanszírozó bankjától, hogy ön a létező legjobb feltételekkel juthasson hozzá a kívánt pénzösszeghez.

A banki és egyéb lízing- és hitelkonstrukciók a gazdasági válság miatt egyértelműen szigorodtak, és jelenleg a következő változásokkal kell számolni a tavalyi évhez képest:

A legfontosabb, hogy a svájci frank alapú hitelek kikerültek a bankok kínálatából, mivel a frank úgynevezett menekülővaluta, ezért árfolyama bármilyen gazdasági probléma esetén felfelé indul. A hitelek és lízingek tehát immár csak euróban és forintban számoltathatók el.

Magánszemélyekre vonatkozó változások
A tavaly érvényes 20%-os önerő a hitel és lízing pénznemétől függően emelkedett:
HUF alapú hitel: 25%
EUR alapú hitel: 40%

HUF alapú lízing: 20% maradt
EUR alapú lízing: 35%

Cégek, vállalkozások, vállalkozók stb. esetén
A banki hitelezés megszűnt, helyette már csak lízingkonstrukcióval lehet finanszírozni az autóvásárlásokat. Akár forintban, akár euróban számoltatja el egy nem lakossági ügyfél a lízingszerződés havi törlesztését, az önerő 20% maradt.
HUF vagy EUR alapú lízing: 20% önerő.

A fentiek a klasszikus, a piacon évtizedek óta jelen levő autóhitelekre vonatkozik, a többi hitel esetén nem történtek fontosabb változások. A legújabb törlesztőrészletekről az autóhitel kalkulátor használata révén szerezhet tudomást. A kalkulátor által számított eredmény nem hajszálpontos, de minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy a legkisebb mértékben térjen csak el a valóságtól.

Vagyis, ha ön autófedezetes gyorshitelt vagy alacsony kamatozású személyi hitelt szeretne felvenni, minden maradt a régiben, azaz, röviden összefoglalva: olyan autóra vehet fel hitelt, amely legfeljebb 12 éves, a hitel lejártakor sem lehet több 15-nél, az autó hitel maximális futamideje 8 év (magánszemélyeknek 7 év). A gépkocsi az ön tulajdonában marad, és semmilyen korlátozást sem kell elviselnie, mindösszesen annyit, hogy – értelemszerűen – nem adhatja el az autóját. Az autófedezetes hitel és a személyi hitel gyors folyósítású, így az igényléstől számított egy héten belül a számláján lehet a pénz.

Végül hadd hívjuk fel a figyelmét ismét a bevezetőben említettekre: csakis olyan közvetítő segítségét kérje, amely cég régóta jelen van a piacon, és sikeres munkát végez! Mi garantáljuk önnek, hogy ha hozzánk fordul, nem fog csalódni!